I weekenden er der ekstra tid til at kræse om maden men det
kan også være fristende at falde tilbage i feriestemningen med lidt for meget
mad og vin.
Her er nogle ideer til weekendens måltider og lidt godt at
varme sig på her i vinterkulden.
Kig løbende forbi min blog og få inspiration og hjælp til at
holde den sunde linje og oparbejde gode vaner.
Foto – Betina Hastoft mfl.
Aften
Syltet mørbrad med græskarcreme &
stegte svampe
Tid: 30 min. + 1½ time
Til 2 personer
300 g afpudset svinemørbrad
Salt, peber
2 timiankviste
400 g græskar i grove tern, butternut squash eller hokaido
1 dl madlavningsfløde 8%
300 g rensede svampe
Lidt olivenolie til stegning, evt. med trøffelsmag
Persille
Brun kødet på en tør pande, krydr med salt, peber og timian og læg det
i et lille ovnfast fad. Dæk fadet med folie og sæt kødet i ovnen ved 125°C i til
centrumtemperaturen er 65°C.
Kog græskarstykkerne møre i letsaltet vand, hæld vandet fra, tilsæt
fløde og blend til en tyk creme.
Brug en stavblender og smag til med salt og peber.
Skær svampene i mindre stykker og steg dem gyldne og møre i lidt olie.
Anret kødet i skiver på en bund af græskarcreme og kom svampene ved.
Drys med hakket persille og server.
Energi
pr. person ca. 450 kalorier
Slowroasted culotte med bagte grønsager
Saftigt rosastegt
culotte med masser af lækre grønsager.
Tid: 30 min. + ca. 4
timer ved 70C
Til 2 personer
1 lille culottesteg, ca. 600 g
400 g cherry tomater
2 peberfrugter
2 rødløg
1 spsk olivenolie
Frisk timian
Salt, peber
1 dl kalvebouillon
Brun stegen på en varm pande, krydr med salt og peber og læg
den i et lille ovnfast fad.
Halver tomaterne, skær peberfrugt i tern og rødløg i både.
Læg grønsagerne i et andet lille ovnfast fad, dryp med olie
og krydr med timian, salt og peber.
Steg kødet 4 timer og grønsagerne 3 timer ved 70°C. Check
med et stegetermometer at ovntemperaturen passer. Sæt det evt. i culotten den
sidste halve time og check at centrumtemperaturen er nået 60C.
Kom bouillon i fadet med kødet den sidste halve time. Si
skyen og skum fedtet af.
Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene og anret med
grønsager og sky.
Beregn 175 g stegt culotte pr. person uden fedtkant.
Energi
pr. person ca. 450 kalorier
Frokost
Spicy tomat-linsesuppe med yoghurt
En
dejlig krydret og fyldig suppe der gir varmen.
Til 2 personer
1 løg
2 fed hvidløg
1 stor rød chili uden kerner
½ spsk olie
½ tsk hel spidskommen
½ tsk hel koriander
1 stor spsk konc. Tomatpure
1 dåse hakkede tomater
3 dl grønsagsbouillon
125 g kogte linser evt. fra dåse
salt, peber
50 g græsk yoghurt 2%
Hak løg, hvidløg og chili og sauter grønsagerne i olie ved
jævn varme. Kom krydderierne ved og sauter et kort øjeblik.
Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og bouillon og kog 10 min.
Skyl linserne i koldt vand, kom dem i suppen og kog op.
Smag suppen til med salt og peber og server den rygende varm
med lidt yoghurt på toppen.
Energi
pr. person ca. 250 kalorier
Salat med varmrøget laks & rugchips
Tid: 15 min.
200 g varmrøget laksefilet
100 g rugbrød
2 skoleagurker
1 bdt. radiser
Sprøde salater
50 g græsk yoghurt 2%
1 spsk eddike
1 spsk sukker
Salt, peber
Brøndkarse
Skær brødet i meget tynde skiver og rist det i ovnen eller på
brødristeren.
Skær agurk og radiser i tynde skiver brug evt. en ostehøvl eller
rivejern.
Skyl salaterne og bræk dem i mindre stykker.
Rør yoghurt, eddike og sukker sammen og smag dressingen til med salt og
peber.
Bræk laksen i mindre stykker og anret på en bund af salat, agurk og
radiser.
Drys med brøndkarse og rugchips og hæld dressingen over.
Server straks.
Energi
pr. person ca. 350 kalorier
Morgen
Ananasshot med ingefær & mynte
Virker
opkvikkende og rensende for kroppen
2 glas
400 g frisk skrællet ananas
40 g frisk ingefær
½ dl limesaft
20 mynteblade
Skær ananas i lidt mindre stykker.
Skær ingefær i skiver.
Kør alle ingredienserne igennem saftpresseren.
Kom lidt knust is i to glas, hæld saften over og nyd den
straks.
Energi pr. glas ca. 150 kalorier
Sellerirøsti med spinat, svampe og pocheret
æg
Tid – 30 min
300 g groftrevet selleri
Salt, peber
2 tsk olie til stegning
2 æg str. m/l
100 g svampe fx
kantareller
100 g baby spinat
1 skive groft rugbrød
Pres væden fra sellerien og krydr med salt og peber.
Del blandingen i to og steg dem i halvdelen af olien ved
middel varme 7-8 min. på hver side til de er sprøde og gyldne.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt et par
dråber eddike og lad det simre.
Slå æggene ud, et af gangen i en kop og hæld det forsigtigt
i gryden, saml hviden omkring æggeblommen med en hulske. Lad det simre i vandet
i 3 min.
Rist svampene i resten af olien til de er gyldne, tilsæt
spinat og steg til det falder sammen. Krydr med salt og peber.
Anret spinat, svampe og æg på røstien og server med brød.
Energi pr. person ca. 300 kalorier
Ingen kommentarer:
Send en kommentar