fredag den 8. januar 2016

Boost and lose "i weekenden med skøn og lækker mad"

I weekenden er der ekstra tid til at kræse om maden men det kan også være fristende at falde tilbage i feriestemningen med lidt for meget mad og vin.
Her er nogle ideer til weekendens måltider og lidt godt at varme sig på her i vinterkulden.  
Kig løbende forbi min blog og få inspiration og hjælp til at holde den sunde linje og oparbejde gode vaner.

Foto – Betina Hastoft mfl.

Aften

Syltet mørbrad med græskarcreme & stegte svampe
Tid: 30 min. + 1½ time
Til 2 personer


300 g afpudset svinemørbrad
Salt, peber
2 timiankviste
400 g græskar i grove tern, butternut squash eller hokaido
1 dl madlavningsfløde 8%
300 g rensede svampe
Lidt olivenolie til stegning, evt. med trøffelsmag
Persille

Brun kødet på en tør pande, krydr med salt, peber og timian og læg det i et lille ovnfast fad. Dæk fadet med folie og sæt kødet i ovnen ved 125°C i til centrumtemperaturen er 65°C.
Kog græskarstykkerne møre i letsaltet vand, hæld vandet fra, tilsæt fløde og blend til en tyk creme.
Brug en stavblender og smag til med salt og peber.
Skær svampene i mindre stykker og steg dem gyldne og møre i lidt olie.
Anret kødet i skiver på en bund af græskarcreme og kom svampene ved.
Drys med hakket persille og server.

Energi pr. person ca. 450 kalorier


Slowroasted culotte med bagte grønsager
Saftigt rosastegt culotte med masser af lækre grønsager.

Tid: 30 min. + ca. 4 timer ved 70C

Til 2 personer

1 lille culottesteg, ca. 600 g
400 g cherry tomater
2 peberfrugter
2 rødløg
1 spsk olivenolie
Frisk timian
Salt, peber
1 dl kalvebouillon

Brun stegen på en varm pande, krydr med salt og peber og læg den i et lille ovnfast fad.
Halver tomaterne, skær peberfrugt i tern og rødløg i både.
Læg grønsagerne i et andet lille ovnfast fad, dryp med olie og krydr med timian, salt og peber.
Steg kødet 4 timer og grønsagerne 3 timer ved 70°C. Check med et stegetermometer at ovntemperaturen passer. Sæt det evt. i culotten den sidste halve time og check at centrumtemperaturen er nået 60C.
Kom bouillon i fadet med kødet den sidste halve time. Si skyen og skum fedtet af.
Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene og anret med grønsager og sky.
Beregn 175 g stegt culotte pr. person uden fedtkant.

Energi pr. person ca. 450 kalorier


Frokost

Spicy tomat-linsesuppe med yoghurt
En dejlig krydret og fyldig suppe der gir varmen.

Tid: 30 min.
Til 2 personer

1 løg
2 fed hvidløg
1 stor rød chili uden kerner
½ spsk olie
½ tsk hel spidskommen
½ tsk hel koriander
1 stor spsk konc. Tomatpure
1 dåse hakkede tomater
3 dl grønsagsbouillon
125 g kogte linser evt. fra dåse
salt, peber
50 g græsk yoghurt 2%

Hak løg, hvidløg og chili og sauter grønsagerne i olie ved jævn varme. Kom krydderierne ved og sauter et kort øjeblik.
Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og bouillon og kog 10 min.
Skyl linserne i koldt vand, kom dem i suppen og kog op.
Smag suppen til med salt og peber og server den rygende varm med lidt yoghurt på toppen.

Energi pr. person ca. 250 kalorier


Salat med varmrøget laks & rugchips
Tid: 15 min.
Til 2 personer

200 g varmrøget laksefilet
100 g rugbrød
2 skoleagurker
1 bdt. radiser
Sprøde salater
50 g græsk yoghurt 2%
1 spsk eddike
1 spsk sukker
Salt, peber
Brøndkarse

Skær brødet i meget tynde skiver og rist det i ovnen eller på brødristeren.
Skær agurk og radiser i tynde skiver brug evt. en ostehøvl eller rivejern.
Skyl salaterne og bræk dem i mindre stykker.
Rør yoghurt, eddike og sukker sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Bræk laksen i mindre stykker og anret på en bund af salat, agurk og radiser.
Drys med brøndkarse og rugchips og hæld dressingen over.
Server straks.

Energi pr. person ca. 350 kalorier


Morgen

Ananasshot med ingefær & mynte
Virker opkvikkende og rensende for kroppen

Tid: 10 min.
2 glas

400 g frisk skrællet ananas
40 g frisk ingefær
½ dl limesaft
20 mynteblade

Skær ananas i lidt mindre stykker.
Skær ingefær i skiver.
Kør alle ingredienserne igennem saftpresseren.
Kom lidt knust is i to glas, hæld saften over og nyd den straks.

Energi pr. glas ca. 150 kalorier




Sellerirøsti med spinat, svampe og pocheret æg
Tid – 30 min
Til 2 personer

300 g groftrevet selleri
Salt, peber
2 tsk olie til stegning
2 æg str. m/l
100 g svampe fx  kantareller
100 g baby spinat
1 skive groft rugbrød

Pres væden fra sellerien og krydr med salt og peber.
Del blandingen i to og steg dem i halvdelen af olien ved middel varme 7-8 min. på hver side til de er sprøde og gyldne.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt et par dråber eddike og lad det simre.
Slå æggene ud, et af gangen i en kop og hæld det forsigtigt i gryden, saml hviden omkring æggeblommen med en hulske. Lad det simre i vandet i 3 min.
Rist svampene i resten af olien til de er gyldne, tilsæt spinat og steg til det falder sammen. Krydr med salt og peber.
Anret spinat, svampe og æg på røstien og server med brød.

Energi pr. person ca. 300 kalorier

Ingen kommentarer:

Send en kommentar