tirsdag den 22. marts 2016

Påskefrokost

Ingen påske uden en god påskefrokost.
En god klassisk påskefrokost bør bestå af sild, æg, asparges, lam, lidt ost og en god kage.
Lige nu er der masser af ramsløg der pibler op af skovbunden, så pluk løs på turen og brug dem til lammet.
Lammeboven langtidssteges og passer sig selv i ovnen. Tærten kan laves i forvejen men vendt med marengsen til den skal serveres.
Nyd påsken og god appetit.

Blinis med ramsløg, laks eller stenbiderrogn og dildcreme

4-8 personer

16 små blinis, købes færdig
1½ dl cremefraiche 38%
2 spsk hakket dild
Lidt revet citronskal og citronsaft
Salt, peber
16 ramsløg blade
150 g røget laks
150 g renset stenbiderrogn







Lun bliniene i ovnen.
Rør cremefraiche og dild sammen og smag til med lidt fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
Læg et ramsløgsblad på hver blinins og fordel laks og stenbiderrogn oven på, 8 af hver.
Kom lidt dildcreme på toppen og server.


Tip. Små tykke pandekager kan også bruges. Prøv også med rugbrødschips eller lune kartoffelrøsti 

Æggesalat med sild og urter

4 personer

3 æg
3-4 fileter gammeldags modnede kryddersild
1 rødløg
2 spsk purløg
Salt, peber









Kog æggene 8 min. så de er næsten hårdkogte.
Pil æggene og lad dem køle af.
Skær sildefileterne i små stykker og bland med hakket rødløg og klippet purløg.
Hak æggene groft og bland dem forsigtigt med sildene. Smag til med salt og peber og server.




Slowroasted lammebov 

 4 personer

1 lammebov ca. 1½ kg
Salt
3 fed knust hvidløg
4 spsk citronmarmelade
1 tsk sambal oelek eller harissa










Krydr lammeboven med salt, peber og knust hvidløg og læg den i et ovnfast fad.
Steg lammeboven ved 125°C i 3 timer.
Rør marmelade og sambal oelek sammen og smør det på kødet.
Steg lammeboven i endnu ca. 1-1½ time, til kødet næsten falder af benet af sig selv.
Server med couscous salat og pynt med ramsløg.




Cous cous salat med avocado, pistacie & ærter

4 personer

¼ liter couscous, gerne perle couscous
1 tsk fintrevet ingefær
3 dl bouillon
2 spsk citronsaft
4 spsk olivenolie
1 fed knust hvidløg
1-2 avocadoer
200 g friskbælgede ærter
½ agurk
2 spsk grofthakkede pistacienødder
1 bdt. ærteskud




Bring ingefær og bouillon i kog, tilsæt couscous, kog op, luk for varmen og lad det trække under låg i 8-10 min.
Pisk citronsaft, olivenolie og knust hvidløg sammen.
Hæld dressingen over couscous grynene og bland.
Skær avocadokødet i tern, dryp med en anelse citronsaft og vend dem i couscous’en sammen med ærter.  Flæk agurken på langs, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver.
Kom agurk og pistacie i couscous salaten, drys med ærteskud og server salaten til lammekødet.

Citrontærte med brændt marengs

8 personer

Tærtebund
175 g hvedemel
75 g flormelis
150 g smør
2 æggeblomme






Citroncreme

Saft og revet citronskal fra 2 citroner
125 g sukker
2 æg
2 æggeblommer
2 dl piskefløde

Marengs

3 æggehvider
200 g sukker
1 dl vand

Bland med mel, og flormelis og smuldr smørret i blandingen.
Saml hurtigt dejen med æggeblomme og læg den i køleskabet ca. 30 min..
Rul den ud og læg den i en tærteform.
Dæk tærtebunden med bagepapir og fyld op med tørrede bønner, linser eller kikærter, så siderne holdes på plads under bagningen.
Bag tærtebunden 12 min. ved 175°C.
Fjern papir og bønner.
Bring citronsaft og sukker i kog i en gryde og tag gryden af varmen,
Pisk æggeblommer, æg og fløde sammen og tilsæt den varme citronlage mens der piskes.
Hæld cremen i den forbagte tærtebund og bag tærten endnu 25 min. ved 150°C.
Afkøl tærten helt.
Bring sukker og vand i kog og kog til konsistensen er som tyk sirup.
Pisk æggehviderne stive og pisk den varme sirup i lidt af gangen.
Pisk til marengsen er kølet ned og kom den i en sprøjtepose.
Sprøjt marengsen ud i toppe og gratiner tærten er par minutter under grillen i ovnen eller med en gasbrænder. Server straks.

Tip. Skal tærten serveres senere så vendt med marengsen til lige inden så er den bedst.

Foto - Skovdal.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar